Us imagineu un text basat únicament en paraules del gènere femení? Aquesta és la premissa d’un experiment literari que hem estrenat recentment amb la complicitat de l’actriu Carme Pla; ella dóna força a les paraules escollides, en cap cas, a l’atzar. Es tracta de descobrir la grandesa i la importància que tenen la majoria d’elles; des de noms comuns, a emocions, sensacions, conceptes, valors… En altres paraules, descobrim la força del llenguatge, des de la vessant del gènere femení.

Aquesta proposta, organitzada per Omnium Maresme i la col·laboració de l’ajuntament de Teià, es va poder veure a La Unió, enmig d’una gran expectació. El públic va seguir amb gran atenció, i gairebé diria que emoció, el monòleg brillantment recitat.

La proposta escènica es complementa amb un petit joc interactiu amb el públic que s’inicia quan aquest entra a la sala i conclou després de la lectura dramatitzada, en què l’actriu i l’autora obren la capsa de les paraules i comenten amb els assistents aquelles paraules de gènere femení que uns i altres han pensat i dispositat dins la capsa al principi. Es tracta d’una activitat disponible que repetirem a demanda.