El mes de març porta sempre amb ell la commemoració de dos dies importants, el 8 i el 27, el Dia de la Dona Treballadora i el Dia Mundial del Teatre respectivament; dues dates que aquest any celebraré de forma especial amb diferents propostes culturals. Elles són les que m’han tingut entretinguda aquestes darreres setmanes en les quals no he publicat cap nova entrada al blog; aquest blog que vaig estrenar precisament coincidint amb un d’aquests dies assenyalats, ara farà un any. Així doncs, aquí va un petit avanç per a les agendes de les diferents propostes en què d’una manera o altra estic implicada.

Per començar, el diumenge passat vam reprendre una nova temporada de la teatralització del conte El Raïm Inquiet al Celler Alta Alella. Interpretada per la Cristina Peralta, la història que explica com es fa el vi ha esdevingut una proposta d’enoturisme familiar ferma, per la qual l’equip de Josep Maria Pujol-Busquets porta apostant des del 2013! A partir d’ara, l’activitat es tornarà a programar mensualment el primer diumenge de cada mes, a les 11 del matí.
Seguint en la DO Alella, aquest mes presento una nova proposta que vincula teatre i vi: es tracta de “Mai no convidis un sommelier a prendre una coca-cola”, interpretada per la Marta Codina i la Lara Díez. Es tracta d’una història de retrobament de dues amigues d’infància, en què una d’elles haurà d’explicar a l’altra com es fa un tast de vi. En el transcurs d’aquest, afloraran diversos records del passat, no sempre coincidents, no sempre bons. La peça, que dura uns trenta minuts, va ser un encàrrec de la Biblioteca de Can Llaurador, on s’estrenarà el proper 14 de març a les 20:00h, i anirà seguida d’un tast de vi de la DO Alella gentilesa del consorci regulador d’aquesta DO.
Pel camí, hi haurà hagut previament el Dia de la Dona Treballadora: el 8 de març. La jornada vindrà plena d’activitats, xerrades i reflexions, a algunes de les quals espero poder acudir abans dels assajos previstos. De forma activa, però, en motiu d’aquest dia participaré a una taula rodona per reflexionar sobre la situació de la dona en el camp artístic. Serà el dissabte següent, 11 de març, a la Biblioteca Can Manyer de Vilassar de Dalt a les 12 del migdia, i hi participarem quatre dones vinculades a diferents disciplines creatives. Presenta la xerrada la Mercè Escribano.
Paral·lelament, continuen els bolos d’Explica’m un conte, dirigida per la Mariona Casnovas. Després del pas pel Teatre L’Amistat de Mollerussa, aquest mes l’obra es podrà veure al Teatre La Lira, al barri de Sant Andreu de Barcelona, un dels més teatrers de la ciutat. La funció tindrà lloc el dissabte 18 de març a les 21:30h, i comptarà amb la presència de tot l’equip.

A mesura que el mes avança, s’apropa la commemoració d’un altre dia molt esperat; el 27 de març, Dia mundial del teatre. En motiu d’ell, el cap de setmana previ s’estrenarà a Teià la meva obra T’ho mereixes, amb direcció del Jordi Almirall i amb un ampli repartiment de l’escena teianenca. Es tracta d’una història que gira al voltant del rerefons del món de la televisió, que presenta un conflicte en una redacció d’un programa i que suposa una crítica a la sovint excessiva preocupació del mitjà per l’audiència. L’obra ha comptat amb el suport de l’ajuntament i d’un nombrós grup de persones que hi han aportat el seu gra de sorra.

Finalment, i gairebé per tancar el mes, el dijous 30 de març farem una nova funció de Mai no convidis un sommelier a prendre una coca-cola a la Biblioteca Montserrat Roig de Martorelles, a les 20:00h, que precedirà el lliurament de premis del concurs fotogràfic #viuDOALELLAmartorelles, i que també oferirà un tast de vi. Així doncs, ha arrancat ja un mes molt vinícola, teatral i ple de força femenina. Endavant!