Qui sóc

Autora de teatre i narrativa. Guionista de televisió. Escric històries en diferents gèneres i formats. Algunes s’han representat, emès o publicat.

Perfil y obras en Contexto teatral / In English: Catalandrama

 

Quan em pregunten a què em dedico, responc que a escriure.  Habitualment la pregunta va seguida d’aquell “i vius d’això?”,  a la qual jo acostumo a matisar que més aviat en sobrevisc.  I és que en aquest país no és gens fàcil viure de la cultura, especialment des de la vessant creativa. Però ja sigui per tossuderia o perquè no m’imagino fent una altra cosa, segueixo lliurada a la tasca d’inventar històries.

Vaig estudiar humanitats i periodisme a la UPF i em vaig formar en dramatúrgia a l’Obrador de la Béckett. Vaig publicar el primer llibre abans que plantar un arbre i tenir un fill, dos fets que van arribar més tard, i durant més de quinze anys vaig treballar de guionista a programes ben variats, com Les 1000 i una o Los Lunnis. La meva afició per la cultura vinícola em va portar a escriure el conte El Raïm inquiet i l’obra Mai no convidis un sommelier a prendre una coca-cola, que actualment circulen per cellers i biblioteques. En teatre vaig debutar al Teatre Gaudí amb Magnetismes, vaig rebre el Premi Ciutat de Tarragona de Guió amb Indigestió i vaig participar al VI Torneig de Dramatúrgia amb No és un adéu. Ara publico El naixement, una obra que dóna per fet el Referèndum. Em trobareu a la base de dades Catalandrama per a obres traduïdes, a la de Qui és Qui pel programa Autors a les aules. I també, a la sala de butaques d’algun teatre o a la biblioteca del meu poble, on s’hi està fresc i en silenci.