Conscient de la força de la projecció dels propis desitjos, els darrers temps he intentat acabar l’any tal com m’agradaria començar-lo i continuar-lo. Així, tot i intentar-ho durant dotze mesos, els darrers dies de desembre poso especial voluntat en actituds senzilles però vitals com no enfadar-me, no atabalar-me massa, no posar-me nerviosa ni preocupar-me en excés. Vull rendir honor a l’any, sigui bo o dolent, segons la manera en què m’agradaria recordar-lo. De vegades ho aconsegueixo, d’altres no. Però a banda de les actituds, també ho enfoco des de la part més empírica; fer allò que m’agrada i que voldria seguir fent durant l’any següent.

Aquest cop, en concret, el desig es va materialitzar en una escapada a la Fundació La Plana, un espai inspirador al Bages, amb molts anys de trajectòria en el camp social i cultural, amb una filosofia molt clara basada en la cooperació i l’intercanvi; en la suma de tots i totes. Hi vaig anar amb el meu ordinador, un parell d’obres de teatre pendents de llegir, una bona gorra de llana i la companyia de la meva germana, sempre còmplice d’experiències enriquidores. Després de tant sentir-ne parlar i de veure’n també molts posts i fotos de residències artístiques, La Plana finalment se’m va aparèixer com el que realment havia imaginat. O potser més i tot. Una masia preciosa envoltada de natura privilegiada, amb espais polivalents on desconnectar, reflexionar, inspirar-se, crear; una biblioteca de somni, amb llibres i llum a parts iguals i que va ser el nostre raconet escollit per passar-hi llargues estones; un bosc on passejar i trobar-se missatges inspiradors com el que acompanya i il·lustra aquest post; una companyia respectuosa, de persones que habiten el lloc, que cuiden l’espai, l’hort, els hostes. Un lloc on perdre’s… o trobar-se.

En aquest context, l’energia va fluir fàcilment i no va ser gens difícil plasmar idees i primers esbossos per l’any que acaba de començar. És amb aquesta vibració i la il·lusió d’un nou any i la confiança de tot allò bo que ha de portar, que enceto el gener del 2021. I amb aquest mateix sentiment, us desitjo molt bon any. Que la salut i la cultura ens acompanyin. I els projectes inspiradors, també.

+ info sobre Fundació La Plana