Acabo d’estrenar una nova proposta que vincula teatre i vi, el binomi que, des que el vaig descobrir, em té el cor robat. Es tracta de “Mai no convidis un sommelier a prendre una coca-cola”, una peça que va ser interpretada per les actrius Marta Codina i Lara Díez. L’obra teatralitza un tast de vi mitjançant una història de retrobament de dues amigues d’infància: en el present, una és una reputada sommelier i l’altra, una actriu amb poca fortuna. Les dues es troben casualment a una sala de tast, on l’entesa introduirà l’amiga al món vinícola i insistirà en la capacitat del vi per evocar records: aquest paral·lelisme entre el tast i els records respectius posarà en evidència la subjectivitat de les dues coses i qüestionarà fins a quin punt seguim sent els nens que vam ser.

Marta Codina i Lara Díez Lara Díez

“Mai no convidis un sommelier a prendre una coca-cola” va ser un encàrrec de la Biblioteca de Can Llaurador de Teià, per presentar-la en el marc del programa Biblioteques amb DO, que proposa activitats que uneixen literatura i vi. Per escriure-la vaig comptar amb l’assessorament de la Montse Serra i l’Òscar Pallarès de Papers de vi, ja que més enllà de la ficció inventada, hi havia referències vinícoles. L’obra es va estrenar al citat espai el 14 de març del 2017  i pocs dies després es va representar també a la biblioteca Montserrat Roig de Martorelles. Les dues actrius van fer una interpretació brillant i, en tan sols trenta minuts, van traslladar emoció al públic que, de pas, també es va familiaritzar amb la dinàmica d’un tast de vins. En acabar la representació, els assistents van poder fer un tast de vi DO Alella, tot comentant la història que acabaven de veure i, qui sap, si també posant en pràctica alguna de les coses que la nostra particular sommelier-actriu havia explicat…

Arrel d’aquestes funcions, novament he constatat l’interès que genera acudir a una activitat cultural en companyia d’una copa de vi. Si bé l’obra va ser creada per un context molt concret, crec que pot tenir cabuda a qualsevol altre espai que vulgui oferir una peça de teatre de petit format d’una durada una mica inferior a l’habitual, uns trenta minuts, amb una història cent per cent vinícola.

Properes funcions:

DIUMENGE 16 DE JULIOL, PORRERA. Als Antics Rentadors. 19:30. Organitzat per Mas Ardèvol, amb el celler Sangenís i Vaqué

DILLUNS 17 DE JULIOL, REUS. Biblioteca central Xavier  Amorós. 20:00. Amb tast de vi de la DO Catalunya. + info lloc